För att ladda hem filen så måste du logga in

Har du inget konto? Klicka här för att ansöka om loginuppgifter.

Lokunderhåll förstärker SweMaints serviceerbjudande

Lokunderhåll förstärker SweMaints serviceerbjudande

SweMaint har en ledande roll i Norden inom reparations- och underhållstjänster för godsvagnar. Med egna verkstäder på tolv platser från Malmö i söder till Kiruna i norr, möter man kundernas behov vid strategiska knutpunkter.

2023 förvärvade moderbolaget Kockums Industrier Midwaggon Ånge, vars fokus är att serva och underhålla lok. Därmed adderades strategiskt även underhåll av ellok till SweMaints redan omfattande serviceerbjudande. 

1 maj 2025 befäster SweMaint så koncernens bärande idé från 2007 om industrilogik och bredd när Lok blir ett eget affärsområde och organisatoriskt läggs till företagets befintliga utbud bestående av områdena Vagnunderhåll, Hjulunderhåll, Hjulpool, Röjning/bärgning och Materialförsörjning. 

Organisationen designas för att maximera kundnytta och bättre ta tillvara synergieffekter. Det övergripande målet är att bredda och förstärka kundengagemanget hos redan befintliga kunder och på samma sätt närma sig nya. 

Planenligt, och för att trigga processen, sker den strategiskt betydelsefulla uppdateringen i organisationen parallellt med premiären av företagets nya affärssystem.

– Med ny struktur och med Lok som eget affärsområde, raffinerar vi ytterligare vårt serviceerbjudande – något som gagnar spårburen godstrafik, dess konkurrenskraft och järnvägens framtid, förklarar Peter Overup, vd SweMaint. 

Den nya organisationen träder i kraft 1 maj 2025 men redan 1 oktober i år blir Peter Overup, Vd också för Midwaggon. Avgående vd Lars Björn som egentligen uppnått pensionsålder, tar ett steg tillbaka och blir istället men helt logiskt Key Account Manager, Affärsområde Lok, vari hans värdefulla specialkunskaper och kontaktytor naturligtvis blir en avgörande tillgång. 

För ytterligare kommentarer kontakta gärna:

Björn Widell, vd Kockums Industrier, tel 0705-39 25 60

Peter Overup, vd SweMaint och vd Midwaggon, tel 0705-45 87 24


SweMaint AB är norra Europas ledande leverantör av underhållstjänster till vagnägare och andra operatörer av godstransporter på järnväg. Strategiskt placerade vid de stora knutpunkterna – från Malmö i söder till Kiruna i norr – erbjuder man ett komplett och närmast rikstäckande serviceutbud, som bland annat inkluderar förebyggande lok- och vagnunderhåll, hjulunderhåll, skadeavhjälpande reparationer och omfattande materialförsörjning. Företaget med säte i Göteborg, omsätter ca 600 MSEK och har runt 300 medarbetare.

11-09-2024

Andra nyheter

Våra medarbetare